HOBBITON, MATAMATA – Novi Zeland

Hobbiton je poslednjih godina postao vodeća turitsička atrakcija Novog Zelanda, a sve zahvaljujući činjenici da je prostor farme na kojem se nalazi iskorišćen kao scenografija za Okrug u filmskim trilogijama Gospodari prstenova i Hobiti. COLUMBO vam predstavlja najnovije fotografije ove vodeće atrakcije dalekog Novog Zelanda, uz podsećanje da smo, u rubrici o destinacijama sa pokretnih slika, već detaljno pisali o mestu Matamata, gde se ovaj kraj prostire, kao i o idiličnoj kafani Hobita, koja je bila prva glavna atrakcija čitavog kraja nakon završetka snimanja poslednjeg filma iz serijala o Tolkinovim junacima.

Reditelj Piter Džekson je pre više od 15 godina, tražeći razlilčite lokacije po Novom Zelandu koje bi mogle biti scenografija njegovih filmova, naišao i na Alexander farmu u kojoj je odmah prepoznao svu čar o kojoj je maštao prilikom razrada ideja o Okrugu, postojbini Hobita. Izgradnja seta započeta je 1999.godine, a 2011. godine scenografija je dopunjena i dograđena za potrebe snimanja tri nastavka serijala Hobiti. Matamata je postala bogatija za brojne i ulepšane minijaturne kuće i građevine, a od svega je nakon završetka snimanja filmova nastao i svojevrsni zabavni tematski park – Hobbiton, čije vam ekskluzivne fotografije predstavljamo.

Autor dve trilogije, reditelj Piter Džekson u poseti Hobbitonu.

Elaja Vud glumio je legendarnog Bilbo Baginsa u tri nastavka Gospodara prstenova, i nakon nekoliko godina prvi put je posetio Okrug, tj. Hobbiton, ali u ulozi turiste.

Bili Bojd je glumio jednog od najomiljenijih Hobita u Gospodarima Prstenova

  

  

 

  

  

Tekst: Columbo, Photo: Hobbiton™ Movie Set Tours.

Copyright ©2015. Dobro jutro Columbo – Sva prava zadržana

>