RIMINI – Italija

Čudesno italijansko letovalište Rimini na samoj obali Jadranskog mora svetski je poznato po velilčanstvenoj peščanoj plaži koja je svetsku slavu stekla zahvaljujući svojim „koloritom“. Decenijski običaj uživanja na plaži u senci šarenih suncobrana bio je motiv čuvenom nemačkom fotografu Bernhardu Langu da iz vazduha načini možda najatraktivnije fotke obale Jadrana.

BernhardLang9

Rimini je bilo rodno mesto velikih umetnika kao što su reditelj Federiko Felini i crtač stripova Hugo Prat, poznat i kao „otac“ Korta Maltezea. Nalazi se nedaleko od velelepne Ravene i njenih istorijskih lokaliteta, ali je blizu Riminija i čuvena mala država San Marino. Najčešće, Rimini je destinacija ekskurzuija maturanata kojima je ovo samo jedna od polaznih tačaka za obilaske Toskane i drugih lepih predela Italije i oni nažalost retko imaju priliku da uživaju u svom ovom šarenilu italijanske „prestonice suncobrana“. COLUMBO vam ekskluzivno predstavlja najbolje od usnimljenih fotografija plaže u Riminiju načinjene iz vazduha, a sigurni smo da ćete zahvaljujući njima shvatiti zašto ovaj grad nazivaju i „Evropskom prestonicom suncobrana“.

BernhardLang5

Kada je prvi put svetu predstavio ove fotografije, Bernhard Lang je rekao da su one „samo dokaz uticaja ljudi na prirodu, ali su i pokazatelj koliko smo svi mi u stvari sićušni u odnosu na svet u kojem živimo i glumimo da smo veliki„.

BernhardLang2

BernhardLang3

BernhardLang4

BernhardLang6

BernhardLang7

BernhardLang8

BernhardLang10

BernhardLang11

BernhardLang12

BernhardLang13

BernhardLang14

BernhardLang14

BernhardLang15

BernhardLang16

BernhardLang17

BernhardLang18

BernhardLang19

BernhardLang20

BernhardLang21

BernhardLang22

Tekst: Columbo, Photo: Bernhard Lang.

opyright ©2014. Dobro jutro Columbo – Sva prava zadržana

>