MOSERALM – Tirol, Austrija

Kraj leta i početak jeseni na Alpima pružaju najlepše prizore, ali pozivaju i na najluđu zabavu letenja iznad magičnih vrhova Austrije.

Austrijska regija Tirol atraktivna je zimska turistička destinacija, ali tokom toplijih meseci, a naročito leti, privlači brojne turiste svojom raznovrsnom zabavnom ponudom. Ove sezone najveću pažnju privlači Summer Fun park sa svojih nekoliko letećih atrakcija.

Park se nalazi u Moseralmu, nedaleko do čuvene planinske žičare Moseralmbahn i nalazi se na nadmorskoj viosini od 1820 metara. Svež vazduh i zdravo okruženje, zajedno sa predivnim prizorima, bili su motiv nastanka „želje da se leti iznad Alpa”. Najpoznatija atrakcija jeste Fisser Flieger i mogućnost da na krilatoj konstrukciji letite niz nekoliko kilometara dugu žicu brzinom od 45 kilometara na čas. Osećaj letenja je sličan paraglajdingu, a na letu učestvuje do četvoro hrabrih avanturista.

 

Ljubiteljima možda ekstremnijeg „alpskog doživljaja” omogućena je i zabava nazvana Skyswing gde do šestoro turista biva zakačeno na letelicu u obliku repa aviona, koja se smešno klati i ljulja iznad najlepših predela oko parka. Pogledi su neverovatno lepi, a uživanje je zagarantovano bezbednošću ljuljanja.

Cena ulaznice za park je 6,5 eura, a u njemu je moguće uživati sve do kraja oktobra. Osim pomenutih, deca vole i atrakcije kao što su lude vožnje niz Fisser Flitzer šine, što definitivno predstavlja najlepše letnje sankanje na Alpima.

 

 

Tekst: Columbo, Photo: Columbo Archive.

Copyright ©2014. Dobro jutro Columbo – Sva prava zadržana

>