TY WARNER PENTHOUSE – FOUR SEASONS HOTEL   5*****, New York, SAD

Već nekoliko godina unazad, po istraživanju The Wall Street Journal-a i publikacija Financial news i Wealth Bulletin, za jednu od najskupljih hotelskih soba na svetu prolašava se Ty Warner penthouse u Njujorškom hotelu Four Seasons. Ovaj hotelski raj koji je pre svega postao čuven po jednom od najlepših pogleda na “Veliku jabuku” u proseku dnevno košta oko 35.000 dolara. Zvanično je otvoren 2007.godine i dobio je naziv po vlasniku hotela, bilioneru Ty Warner-u koji je u uređenju ovog penthausa ostavio i svoj lični pečat. Ovaj nesvakidašnji apartman poseduje devet kolosalnih soba u kojima su mnogi od zidova prekriveni biserima. Biblioteka penthous-a poseduje vrlo brojnu i vrednu kolekciju knjiga, kao i veliki koncertni klavir. Čitav prostor ulepšan je posebno uređenim prirodnim ambijentima, između ostalog poseduje i dve Zen bašte, ali i privatni spa centar čiji je čitav zid prekriven izdancima bambusa koji tu raste.

Penthouse se nalazi na 52.spratu hotela i do njega vodi privatni lift. Soba poseduje svog batlera 24h dnevno, ali i magičnu kadu sa pogledom na njujorški Central park. Čitav apartman opremljen je posebno odabranim umetničkim delima i nameštajem, dušeci na krevetima inače koštaju 55.000 eura, dok najmagičniji osećaj prostoru daje i omanji vodopad u Zen bašti. Zakupcu penthouse-a sve vreme na raspolaganju stoje dva automobila – Rolls Royce i Maybach.

Ty Warner, američki bilioner, poslednjih godina nalazi se na samom vrhu Forbsove liste najvećih bogataša na planeti. Svoje bogatstvo duguje uspešnom poslovnom njuhu i kreiranju čuvenih plišanih igračaka Beanie babies, poznatih kao male igračke beba životinja, ili različitih likova. Ove lutkice bile su prve koje je neko napunio sitnim zrnevljem, a pre svih jednom vrstom pasuljem, čime su osvojile sve mališane na svetu. Ty Warner uskoro stiče ogromno bogatstvo koje širi i na posedovanje lanca hotela koji odišu luksuzom. On je jedan od najvećih dobrotvora na svetu i donator brojnih dečijih ustanova, dok baš njemu sve devojčice sveta mogu da zahvale na neodoljivim Bratz lutkama, koje su takođe njegovo delo.

Enterijer Ty Warner penthouse-a, kao i čitav unutrašnji prostor njujorškog hotela Four Seasons, dizajnirao je legendarni arhitekta I.M.Pei, najpoznatiji kao autor renoviranja pariskog muzeja Luvr i kreator čuvene staklene piramide u dvorištu Luvra. Uređenje apartmana koštalo je 50 miliona dolara.

>