SAN ALFONSO DEL MAR – Algarrobo, Čile

Privatni hotelski rizort San Alfonso del Mar je za poslednjih osam godina bio deo članaka i medijskih izveštaja gotovo svih medija na svetu, a naročito onih koji se bave turizmom. Ovaj hotel u Čileu ostvario je svetsku slavu zahvaljujući najvećem bazenu na svetu kog poseduje.

San Alfonso del Mar nalazi se oko 100 kilometara zapadno od čileanske prestonice Santjaga, u mestu Algarrobo, na samoj obali Pacifika. Po Ginsiovoj knjizi rekorda poseduje najveći bazen na svetu koji je dugačak tačno jedan kilometar. Bazen pokriva površinu od oko 7,7 hektara, a najdublja tačka mu je na neverovatnih 35 metara. U njemu je filtrirana morska slana voda u zapremini od oko 250 miliona litara. Počev od 2006. godine kada je otvoren, San Alfonso del Mar postao je vodeća južno-američka turistička atrakcija.

Columbo likes:
Poslednjih nekoliko godina ovde su osmišljeni brojni zabavni ambijenti, od piramide iznad bazena, pa do raznih podvodnih vratolomija. Oko bazena je peščana plaža, a voda u bazenu je temperature od 26 stepeni, dok je njena boja kristalno plava ostvarena zahvaljujući posebnoj Crystal lagoon tehnologiji. U bazenu se može roniti, jedriti i uživati u privatnim peščanim plažama. Ispod bazena je i najveći akvarijum u Čileu. Gosti ovog hotelskog rizorta mogu se pohvaliti retko velikim terasama u sobama koje sve imaju pogled na okean – i na čudesan bazen.

Tekst: Columbo, Photo: Columbo Archive, San Alfonso Del Mar Resort.

Copyright ©2014. Dobro jutro Columbo – Sva prava zadržana

>