MAMANUCA, PACIFIK – Fidži

Nalazi se negde na sred okeana, nedaleko od ostrva Fidži i jako brzo je postao turistička atrakcija o kojoj bruje mediji širom sveta. Plutajući bar Cloud 9 na sred okeana je jedinstveno mesto za razonodu i zabavu koje poseduje člak i piceriju.

Cloud 9, što u prevodu znači Oblak br.9 je mali raj za ljubitelje morskih sportova, a nalazi se vrlo blizu Mamanuca ostrva, koji su deo Fidži arhipelaga. Dugo se ne pamti da je neko slično mesto bilo gde na svetu izazvalo ovako veliku pažnju ljubitelja neobičnih atrakcija, a naročito mladih željnih lepota okeana i sporta i zabave.

Duže vreme bar je „plutajući“ menjao svoju lokaciju, ali je velika pomama za njim dovela do odluke da se zauvek locira pored grebena Ro Ro, koji pripada Mamanuca ostrvima. Ovako će svi budući posetioci bara moći lakše da dođu do njega, a inače on je svakodnevno „pun“ i uvek ima goste. Preporuka svim budućim posetiocima jeste direktna rezervacija unapred putem interenta.

Iako je hiljadama kilometara udaljen od Evrope i Italije, osobenost bara je i picerija sa delikatesima kao pto su ukusne pice sa plodovima mora pečene na drvima. Bar sasvim moderno izgleda sa terasama i ležaljkama koje podsećaju na prizore lux boutique hotela, a njegov ponos su brojni egzotični kokteli. U Cloud 9 baru postavljena su i dva „ekološka“ toaleta, a sveostalo podseća na omiljene kafiće na plažama širom sveta.

Prave hedoniste pozivamo da pogledaju i video prezentaciji bara od koje zastaje dah.

Columbo likes:

Sve vreme u baru su prisutna dva „člana posade“, oba obučena za konobare i kuvare, ali i školovani ronioci i stručnjaci za adrenalin-vodene sportove, kao i za snorking. Obučeni su i za pružanje prve pomoći i što je najvažnije, školovani su kapetani 5.klase.

A sada reality:

Cena prosečnog obroka u baru je od 50 do 100$,iako je lokacija vredna svake pare. Ukoliko do bara jedrite putovanje će vam trajati oko dva i po časa. I verovali ili ne – u baru ne primaju keš, ali zato primaju sve kreditne kartice.

Velika popularnost bara dovela je do organizovanja različitih proslava i event-a na njemu, kao što su venčanja, konferencije i različite druge privatne žurke. U poslednje vreme „na i oko bara“ organizuju se i tematske DJ žurke koje se reklamiraju širom sveta, a na kojima muziku puštaju poznati svetski DJ-evi.

   

Plutajući bar Cloud 9 udaljen je 45 minuta vožnjom brzim gliserima od luke u Port Denarau, a 15 minuta vožnje gliserom od čuvenog rizorta Musket Cove. Osim iz pomenutog Port denaraua, do bara voze brodovi iz Vudua i Wailoaloa, dok se do bara ipak najčešće dolazi vodenim taksijima. Pretpostavljamo da su najčešći posetioci bara ipak oni sa „dubljim džepom“.

Sa ostrva Fidži postoje i organizovane ture koje vode do bara Cloud 9, pri čemu je cena za odrasle 159$, a za decu 79.5$. Ove ture uključuju vožnju gliserima, po jednu picu, do dva pića – lokalno pivo, vino ili sokovi.

Najiskrenije razmišljane o ovom mestu je da je bar Cloud 9 zaista jedinstven po provodu i da predstavlja san mnogim avanturistima željnim lude zabave okruženi plavetnilom okeana. Nije ni potrebno da naglasimo da je bar opremljen najmodernijim gedžetima i high-tech opremom, a naročito wi-fi mrežom. Iskljulivo prima do 100 posetioca, a ukoliko se desi da iznenada bar posete više njih, onda se broj osoba na terasama bara strogo reguliše oko pomenute brojke od 100.

Tekst: Columbo, Photo: Tor Johnson,  www.cloud9.com-fj.

Copyright ©2015. Dobro jutro Columbo – Sva prava zadržana