NEWPORT – Australija

Predgrađe Sidneja, poznato po idiličnim marinama i plažama, poslednjih meseci privlači veliki broj iznenadnih turista koji su se sjatili u Newport da bi ugledali porodicu koja je postala Instagram senzacija. Petočlanu porodicu Bloom proslavila je veza prema njihvom „šestom članu“ – oni već godinu i po žive u neopisivoj ljubavi sa pticom kojoj su dali ime Pingvin.

  

Proleća 2013. godine fotograf Cameron Bloom i njegov sin Noah, peške su se vraćali svojoj kući u Newport-u i usput, na trotoaru, naišli su na napuštenog ptića. Mali krilati švrća je verovatno ispao iz nekog gnezda, a Cameron i njegov sin otišli su do najbližeg veterinara po savet jer je ptičica bila vidno povređena. Porodica, koja je tada prolazila težak period jer se Cameronova supruga Sam oporavljala od teške povrede leđa, naučila je da neguje i ptičicu, dali su joj ime Pingvin i posle godinu dana nege i ljubavi ona je porasla i ozdravila – a onda su je pustili da odleti u slobodu. I Cameron i njegova supruga Sam, ali i preostali sinovi Rueben i Oli, bili su tužni, ali ubrzo i najpozitivnije  šokirani. Njihova ptica se vratila… i od tog dana ona se uvek vraćala. Iako je Pingvin dobio svoju slobodu, on se uvek vraćao svojoj porodici, svom gnezdu.

Cameron je sve vreme beležio foto momente Pingvina i njegove porodice, a onda je, zabave radi, fotografije postavio na društvenoj mreži Instagram i one su postale viralne, osvajajući neverovatnom brzinom sve meridijane. Porodica Bloom i njihov krilati član postali su slavni. Popularnost ljubavi između ptice i divne porodice doživela je popularnost retko viđenu u Australiji, ali i svetu, što je dovelo nove turiste u Newport. Ljudi su oduševljeni da Pingvin često spava sa „braćom“ u istom krevetu, da zajedno rade na domaćim zadacima, namešta im frizure i uvek je željan igre, kao što je i normalno za svakog ko je „mlađi brat„.

Američki list The New York Times otkupio je prava da njihov najbolji pisac Bredly Trevor napiše knjigu o Pingvinu i srećnoj porodici, koja bi bila ilustrovana upravo Cameronovim fotografijama, a već se priča i o dečijoj TV seriji, pa čak i o filmu. Brojne moćne i bogate australijske kompanije utrkuju se u ponudama da ptica i klinci učestvuju u nekoj od njihovih reklama, ali Bloom familija za sada odoleva vrtoglavo visokim ponudama. Po sopstvenom priznanju iznenadna popularnost im ne smeta, ali se nadaju da neće steći nepristojne razmere, jer i te kako vole da uživaju u svom spokoju i porodičnoj sreći – u svom srećnom „gnezdu“.

Ukoliko ste i vi zavoleli Pingvina i divnu porodicu Bloom, pozivamo vas da ih i vi pratite na Instagramui uživate, kao „virtualni turisti“ u njihovim avanturama i srećnim danima.

Tekst: Columbo, Photo: Columbo Archive, Cameron Bloom.

Copyright ©2015. Dobro jutro Columbo – Sva prava zadržana

>