AREA 47 – Otztal, Austrija

Austrijski park Area 47 jeste možda najatraktivniji adrenalin park na svetu. Na velikom prostoru od 20.000 m², smeštenom u mestu Otztal pod lepim senkama Tirolskih Alpa, nalazi se park koji obiluje najraznovrsnijim atrakcijama namenjenim ljubiteljima avanturizma i sporta. Sa jezerom, plažama, brojnim restoranima, smeštajem u alpskim kolibama i skrivenim ambijentima, park Area 47 je i omiljeno mesto za ludi provod tokom leta i jeseni.

Doživeti dan na ovom mestu znači uživati u prekrasnom jezeru, bezbrojnim toboganima od kojih su mnogi jedinstveni po svom dizajnu i mogućnostima, terenima za fudbal ili odbojku na pesku, platformi za ronjenje i u mnogim drugim vodenim atrakcijama. Skakaonice su projektovane za ekstremne sportove i upravo je Area 47 mesto gde možete doživeti najuzbudljivije skokove u vodu. Jezero se prostire na 7000 m², okruženo restoranima i mestima za uživanje pod suncem.

Na jednom mestu koncentrisano je bezbroj mogućnosti za zabavu alpinista i ljubitelja visinskih sportova. Spuštanje niz 350 metara dugu žicu, penjanje uz 25 metara visoku stenu, hodanje po lucidno razmeštenim balvanima 30 metara iznad tla, sve su to ludorije koje privlače avanturiste iz celog sveta. Pored jezera se pruža brza reka namenjena za rafting, dok okolina obiluje malim kanjonima u kojima uživaju ljubitelji vožnje kanuima. Hodanje visoko iznad zemlje u „stilu Tarzana” držeći se za konopce koji vise, smatra se ultimativnim doživljajem parka Area 47. Ovakvo hodanje u proseku traje skoro jedan čas i jedino možemo zamisliti koliko je zaista duga ta „staza na nebu”. Cena letenja iznad parka na kablu dugom 350 metara jeste 22 eura, ali predstavlja najluđu vožnju u Austriji. Ljubiteljima speleologije omogućeno je i da istražuju okolne pećine uz prelazak unapred pripremljenih prepreka i zamki.

U okviru parka postoji i Otzal Dome, kolosalni prostor za koncerte i žurke, koji može da primi i do 8000 posetilaca, a poznat je po najluđim zabavama u Austriji. Ovde su održavani i veliki boks mečevi, avanturističke trke biciklima, a sve pod laserskim osvetljenjem stručnjaka koji godinama unazad ulepšavaju sve koncerte poznate hevi-metal grupe AC/DC. U parku se nalazi i najveći western saloon u Evropi, poznata Rečna kuća, idealno mesto za tehno žurke.

Ljubitelji skakanja mogu doživeti trenutak uranjanja u jezersku vodu brzinom od neverovatnih 90 km/čas, dok je jedna od najvećih zabava spuštanje niz platformu skejtbordom i skok u luku sa šansama da se u vodu zaroni uz mnogobrojne salto okrete. Skakaonice su raspoređene na visini od 1 do 10 metara. Svi koji koriste rampe za skakanje opremljeni su kacigama i zaštitnom opremom, a, inače, u parku non-stop dežuraju iskusni instruktori i spasioci.

Columbo likes:

Blobbing je vrlo smešna zabava u parku i čine je skokovi sa platforme pravo na veliki gumeni ploveći valjak koji pluta na površini jezera. Skakač se u dodiru sa valjkom katapultira u jezero uz neviđeni adrenalinski šok. Od pet modernih tobogana jedan važi za najbrži na svetu, jedan je zabranjen za žene, a svaki će avantursta koji se odvaži na spuštanje biti izbačen u jezero kao topovsko đule.

  

  

Tekst: Columbo; Photo: Columbo Archive, AREA 47 Betriebs GmbH.

Copyright ©2015. Dobro jutro Columbo – Sva prava zadržana

>