AIR SERBIA – Milano, Italija

  

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, učesnik je na Svetskoj univerzalnoj izložbi Expo Milano 2015, jednoj od najznačajnijih i najuticajnijih globalnih manifestacija, koja se održava između 1. maja i 31. oktobra u mondenskom i industrijskom centru Italije.

Air Serbia će, sve do 20. maja držati svakodnevne prezentacije na impresivnom dvospratnom paviljonu Alitalije i Etihad ervejza, koji se prostire na 1.150 kvadratnih metara i zauzima centralno mesto u okviru izložbenog prostora, odmah pored paviljona zemlje domaćina „Palaco Italija“. Alitalija i Etihad ervejz, partneri Er Srbije u zajedničkoj grupi avio-kompanija, su zvanični globalni prevoznici manifestacije Expo Milano 2015.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, je ovim povodom izjavio: „Zaista je privilegija učestvovati na svetskoj izložbi zajedno sa našim partnerima u grupi i predstaviti dostignuća i inicijative naše avio-kompanije globalnoj publici. Ovo nije samo jedinstvena prilika da se poveća prepoznatljivost Er Srbije, već i još jedna platforma na osnovu koje svetu možemo da predstavimo našu zemlju, u potpunosti u skladu kako sa konceptom paviljona naše grupe ‘Povezivanje sveta’, tako i sa veoma značajnom glavnom temom ovogodišnje veličanstvene svetske izložbe.“

U skladu sa opštom temom svetske izložbe Ekspo Milano 2015, koja glasi „Hraniti planetu, energija za život“, Er Srbija želi da privuče interesovanje za avio-kompaniju i njenu zemlju ponosno predstavljajući dva područja svoje aktivnosti i inicijative. Jedan segment multimedijalne prezentacije publici predstavlja vrhunsku ponudu hrane i pića Er Srbije, koju će predstaviti glavni kuvar Zoran Mišković i na licu mesta objasniti menije i njihove cikluse rotacije. Ogranak za ketering Er Srbije preduzima sve da u pripremi obroka koristi najsvežije prirodne sastojke domaćeg porekla, kao i organski uzgajanu hranu. Šef Zoran će takođe sa ponosom predstaviti tipično srpska jela, kao što su urnebes salata i uštipci, koja su veoma popularna kod putnika svih nacionalnosti. Među domaćim jelima, posebno je mesto rezervisano za najtraženiju stavku na meniju, tradicionalnu orasnicu, koja ubrzano postaje zaštitni znak Er Srbije. Kako bi se upotpunili ovi izvrsni ukusi, vinarija Radovanović će preporučiti izbor svojih vrhunskih vina sa šumadijskih brda u srcu Srbije, koja su pažljivo osmišljena spajanjem drevnih tradicija i najsavremenije tehnologije. Prepoznatljivi Rajnski rizling, Šardone, Sovinjon blan, kao i njihov izbor Kabernea, predstavljaju savršenu dopunu za menije u ponudi. Posetioci paviljona će imati prilike da probaju ove i druge gurmanluke sa menija Er Srbije.

  

Tokom perioda od šest meseci održavanja manifestacije Ekspo, Milano će postati globalno izložbeno mesto na kome će više od 140 zemalja učesnica pokazati svoju najbolju tehnologiju koja nudi konkretan odgovor na životnu potrebu: mogućnost da se obezbedi dovoljno zdrave i bezbedne hrane za sve, istovremeno poštujući planetu i njenu ravnotežu. Osim zemalja učesnika, Ekspo takođe uključuje i međunarodne organizacije i očekuje da će ugostiti preko 20 miliona posetilaca na 1,1 milion kvadratnih metara izložbenog prostora. U okviru svoje glavne teme, Ekspo 2015 će posetiocima omogućiti da otkriju i probaju najbolja jela na svetu i da saznaju više o najboljoj agro-prehrambenoj i gastronomskoj tradiciji svake od zemalja učesnica.

Tekst: Obrada – Columbo, Photo: Columbo Archive, AirSerbia.

Copyright ©2015. Dobro jutro Columbo – Sva prava zadržana