SUN CRUSIE RESORT & YACHT – Jeongdongjin, Južna Koreja

Na istočnoj obali Južne Koreje, nedaleko od mesta Jeongdongjin uzdiže se prvi brod-hotel na svetu koji sigurno nikada neće zaploviti. Sun Crusie Resort & Yacht je jedinstveni hotel u obliku broda, smešten na litici visoko iznad mora koji svojom veličinom i izgledom predstavlja vrlo posebnu zanimljivost napredne Južne Koreje.

  

Hotel je dugačak 165, a visok 45 metara, usmeren je prema pučini, ispred koje se pružaju neke od najlepših plaža ove azijske zemlje.  Rizort je čuven i po najkvalitetnjom organizacijom rentiranja različitih jahti, a poseduje i bogatu marinu, kao i jednistveni restoran na doku u obliku jedrenjaka. Grad Jeongdongjinje i inače poznat po veličanstvenim pogledima na more, a naročito po uživanju meštana i turista u prizorima zalaska i izlaska sunca. Upravo ova osobenost čitav kraj je svrstala u omiljene turističke destinacije na obali Istočnog mora. Sam izgled hotela i čitava tema „broda“ koja prati i unutrašnji i spoljašni dizajn rizorta, učinila je Sun Cruise omiljenim hotelom Južne Koreje.

     

    

Hotel poseduje 211 soba, ali i pregršt luksuznih apartmana. U šest restorana služe se specijaliteti domaće, ali i evropske kuhinje, dok je na samom vrhu zdanja skriven bar na platformi koja se okreće oko svoje ose i posetiocima daruje poglede i panoramu od 360 stepeni.

Hotel je omiljen i među ljubiteljima sporta, naročito zbog vrlo prestižnog golf terena, ali i fitnes ambijenata i terena za brojne grupne sportove.

Jedna od najzabavnijih tajni hotela dolazi sa zvučnika – sa kojih se vrlo često čuje „zvuk tihog udaranja talasa o brod“ čime se dočarava atmosfera plovidbe morem. U hotelskom bazenu kupači uživaju plivajući u morskoj vodi, a sve osoblje hotela izgleda kao mornarska posada nekog pravog prekookeanskog broda.

   

Oko hotela prostire se jedinstveni park koji obiluje skulpturama, od kojih je najveća ona koja je i najjomiljenija – statueta sa velikim raširenim rukama, pod nazivom „Ruke obećanja“. U jednom delu rizorta nalazi se i platforma sa staklenim podom iznad same litice sa pogledom na talase koji udaraju o nju.

 

Hotel Sun Crusie Resort & Yacht podignut je 2002.godine i tek je godinu dana bio jedini na svetu u obliku broda, sve dok se na obali Egejskog mora u Tusrkoj nije podigao hotel Titanic, slične teme i dizajna.

 

 

Tekst: Columbo, Photo: Columbo Archive, Sammy Chang, Jungdongjin Sun Crusie.

Copyright ©2014. Dobro jutro Columbo – Sva prava zadržana

>