SAŠA MIŠIĆ | Intervju vodio: Ivan Kalauzović Ivanus

Pakleni kuvar Saša Mišić je najpopularniji domaći TV kulinar i nesanica osoblja mnogih srpskih restorana. Osnivač je i Udruženja kreativnih kuvara Srbije, poseduje privatnu firmu koja se bavi konsaltingom u hotelijerstvu, a u ulozi oca ostvario se tri puta. Javnosti u Srbiji ipak je najpoznatiji po emisiji Paklena kuhinja televizije Prva, u kojoj ga često viđamo i u društvu motora. Da ovo nije slučajnost, uverili smo se nakon što je Saša specijalno za COLUMBO otkrio svoju veliku strast za dvotočkašima, oličenu u pravoj bajkerskoj pustolovini koja sledi.

Priča koju je Saša odabrao da podeli sa čitaocima magazina COLUMBO vraća nas u Nemačku 80-ih godina prošlog veka, tačnije u grad Štutgart, prestonicu pokrajine Baden-Virtemberg, gde je on tada kao tinejdžer živeo. Na predlog prijatelja Dominika, naš sagovornik sa ostatkom svog društva odlučuje da se otisne na nesvakidašnju vikend avanturu motorima, i to drumovima koji će ih odvesti do Bodenskog jezera. Ovo jezero, poznato i pod nazivom Švapsko more, nalazi se na reci Rajni na tromeđi Nemačke, Austrije i Švajcarske, na nadmorskoj visini od 395 metara i treće je po veličini u središnjoj Evropi.

Svesni zahtevne organizacije jednog takvog putovanja, Florijan, Dominik, Majkl, Frank, Saša i jedina devojka Nikol, prethodno sve isplaniravši, odlučili su da krenu na put. Majkl, koji je jedini vladao izviđačkim iskustvom, obećao je da će se pobrinuti za rešavanje problema usputnog kampovanja. Naravno, Saša se našao u ulozi kuvara. Na samom početku šestonedeljnog letnjeg raspusta, društvance se okupilo na svom omiljenom mestu kod velikog hiljadugodišnjeg kestena, koji će označiti start njihove avanture. Sa ovog putešestvija Saša nema nijednu fotografiju, zbog čega mu ipak nije žao, jer kad poželi da ga se seti iznova u glavi prođe istim onim putevima kojima je i tada prošao, onda slike ožive, a draga sećanja navru.

Saša i ekipa krenuli su na put u smiraj dana, dok je vreme napolju još bilo toplo. Već na tridesetom kilometru desio im se prvi maler – izgubili su mapu, te su dalje nastavili prateći putokaze. Zahvaljujući tome, prvobitni plan odsustva od kuće, od najviše 3 dana i prelazak oko 300 kilometara, pretvorio se u 12 dana odsustva i 1200 kilometara. Ipak, bilo nam je lepo jer smo bili mladi i putovali smo bez posebnog cilja. Zapravo, put je bio cilj.

NASTAVAK pročitajte u štampanom izdanju magazina COLUMBO. Potražite nas na svim kioscima i kod svih kolportera Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
>