MERMAID SWIMMING ACADEMY – Ostrva Boracay, Filipini

Na čudesnom Boracay ostrvu na dalekim Filipinima brojni turisti ostvaruju snove uživajući na veličanstvenim peskovitim plažama, ali je jedna novina ovaj raj na zemlji učinila još zabavnijim. Otvorena je prva na svetu akademija za sirene. Sve dame vične sanjarenju i skrivenim maštanjima o moćima sirena, mogu pohađati jedinstveni kurs za sirene.

Ova akademija je prva ovakve vrste na svetu i jedino što je potrebno polaznicama jeste želja da nauče da plivaju kao sirene, ali pod uslovom da su već i inače plivači. Škola je osnovana 2012.godine u želji jednog para fitnes trenera, Anamie Saenz i Normetha Pregla, da osmisle neko novo fitnes ludilo na plažama. Nisu ni pretpostavili da će njihova ideja postati pravi hit.

Ono što ih je izdvojilo od svih ostalih fitnes kurseva i časova plivanja, jeste činjenica da su organizovali proizvodnju kupaćih kostima u obliku „repova sirena“ – raznobojnih i u svim potrebnim veličinama. Kostimi se lako oblače, lepo izgledaju i deluju vrlo atraktivno, a najlepše od svega je da polaznice kurseva na kraju kao poklon dobiju upravo taj „rep“.

 

Suština akdemije za sirene jeste učenje plivanja upravo u pomenutim kupaćim kostimima u obliku repa ribljih peraja. Ova tehnika kretanja kroz vodu razlikuje se od postojećih, ali je najviše slična korišćenju peraja prilikom ronjenja ili snorkinga. Za razliku od kurseva ronjenja, ovi se održavaju na plaži od belog peska na ostrvima Boracay, a na oduševljenje polaznica i svih najmlađih. Osim kurseva plivanja kao sirena, postoje i oni na kojima se uči upravo ronjenje ili snorking u „sirena stilu“.

Na časovima se najviše vremena posvećuje tehnici navlačenja kostima, tj. repa, ali i gracioznošću pokreta plivanja u tom kostimu. Najmlađi oduševljeno pristupaju ovoj akademiji i, zajedno sa odraslima, ostvaruju svoje „Dizni snove“. Ukoliko ste mislili da je akademija namenjena samo lepšem polu, u pravu ste – ali, vremenom su se časovima priključili i po koji muškarci. Časovi traju 2 sata, koštaju 40 $, a na kraju se uz kostim dobija i set fotografija.

 

Atraktivnost ove sirena zabave delovala je kreativno na brojne rizorte širom sveta koji žele da u svoj turistički program uključe i ovu zabavu, a kako COLUMBO saznaje, i brojni aqua-parkovi u Severnoj Americi obučavaju pojedine lepotice plivanjem u ovim kostimima u nameri da uskoro predstave i show programe sirena na i u vodi.

 

 

 

 

Tekst: Columbo, Photo: Columbo Archive, Philippine Mermaid Swimming Academy.

Copyright ©2014. Dobro jutro Columbo – Sva prava zadržana

>