COLUMBO vam predstavlja listu TOP 3 BAROVA NA KROVOVIMA ZGRADA na svetu.

1. FLAIR BAR, HOTEL RITZ-CARLTON – ŠANGAJ, KINA

Prvi na našoj listi najlepših barova koji se nalaze na krovovima zgrada jeste bar Flair koji se nalazi na terasama vrha oblakodera u kojem je smešten luksuzan hotel Ritz-Carlton u Šangaju. Pogled sa 58. sprata opčinjuje lepotom modernog Šangaja, ali i sasvim bezbednim panoramskim terasama koje su lišene iznenadnih naleta jakih vetrova. Uživanje u Flair baru nije jeftino i svaki gost je u obavezi da potroši minimum 150 dolara, uz 15 % hotelske takse uračunate u cenu bilo čega što naručite. Šangaj je, inače, poznat po barovima koji se nalaze na krovovima zgrada, ali je Flair bar najviši i nalazi se u modernom centru Pudong. Najlepšom osobinom ovog bara smatra se pogled na sada već legendarni ružičasti Biserni toranj. Specijalitet ovog mesta je koktel od ceđenog mango voća i viskija. Cena, sitnica – 100 dolara.

2. AER BAR, HOTEL FOUR SEASONS – MUMBAI, INDIJA

Odmah nakon otvaranja bar Aer postao je prvi na must-do listi magičnog indijskog grada Mumbaja. Ovaj veličanstveni panoramski bar nalazi se na vrhu i 34. spratu hotela Four Seasons i pruža fascinantne poglede na grad i obalu Arabijskog mora. Turisti ga smatraju trenutno najvećom atrakcijom grada, vrednijom čak i od šetnji starim četvrtima ili jahanja slonova. Noću se u baru priređuju simpatični DJ koncerti, a u vreme zalaska sunca na sceni je happy hour i besplatna čaša šampanjca za sve goste. Gladnicama se služe kanapei sa libanskim i mediteranskim specijalitetima, a u kasnim noćnim satima konobari nose upaljene baklje. Bar pokriva čitav prostor krova hotela Four Seasons i svojim minimalnim dizajnom i odabirom noćnog osvetljenja zaslužio je epitet najlepše baklje Indije.

3. SKY BAR – BANGKOK, TAJLAND

Smatraju ga jednim od najviših barova na svetu, a mi ga veličamo i kao jedan od najlepših. Ovde su snimane scene nastavka gledanog holivudskog filma Hangover, čime je bar iznenada postao deo želje svih aanturista i hedonista koji posećuju multikulturni glavni grad Tajlanda. Sky Bar se nalazi na 63. spratu State oblakodera, a deo je hotela Lebua i restorana The Dome Sirocco. Opisuju ga kao mesto koje minute pretvara u vanvremenske uspomene, ali i kao „najzabavniji krov sveta”. Vrlo je luksuzan, ambijent je dekorisan odabranim antikvitetima, ali i primerima modernog dizajna. Pogled je veličanstven i obuhvata prizore Bangkoka i reke Chao Phraya. Bar je otvoren od 6 časova predveče pa sve do 10 sati ujutro.

Columbo likes:

Šangajski bar je carstvo za hedoniste, ali i za one koji mrze duge turističke šetnje. Svi konobari prošli su specijalnu obuku i svakom gostu mogu do detalja pokazati znamenitosti modernog Šangaja uz prateće opise i priče. Ušteda na turama, ali i da se skrene pažnja sa cenovnika. Indijski Aer bar priređuje i tematske Bolivud večeri, kada je osoblje plesački raspoloženo.

A sada reality:

Na meniju bara u Mumbaju piše i da je zabranjeno bacanje žvaka sa vrha zgrade i skakanje padobranom ?!! Napomena mladencima koji se venčavaju u Sky Baru u Bangkoku – savetuje se da ne bacaju bidermajer u pravcu „ambisa”?!! Salata od kraba u baru u Šangaju košta koliko i noćenje u hotelu Ritz-Carlton. Za te pare očekivali bismo i Sunđer Boba na tanjiru!!!

Tekst: Columbo, Photo: Columbo Archive, Ritz Carlton Shangai, The Lebua Hotels, Four Seasons Mumbai.

Copyright ©2012. Dobro jutro Columbo

>