Vila San Paolo – Umbrija, Italija

Magazin COLUMBO vam ekskluzivo predstavlja jednu od najlepših vila italijanske regije Umbrije koja je namenjena čudesnom uživanju ljubitelja najlepših apeninskih krajolika.  Vila se nalazi u samom „srcu Italije“, na prelepim brdovitim predelima kojim dominira staro zdanje Casstello di Reschio, danas preimenovano u – vila San Paolo. Cena rentiranja vile San paolo se kreće od 2.814 do 3.857 eura dnevno (plus takse), ali ova cena podrazumeva boravak do 13 gostiju. Napomenjujemo da se broj 13 u Italiji smatra „srećnim brojem“.

Izgled zdanja potiče iz 17.veka, ali unutrašnjost i brojne odaje kriju najmoderniji luksuz vredan svačijeg divljenja. Ova visoko kvalitetno restaurirana vila sadrži gostinsku kuću, kao i kuću pored bazena, ali i sopstvenu kapelicu. Po svim standardima modernog dizajna enterijera zaslužuje epitet – jedinstvene i stilski uređene. Na samom je vrhu uzvišenja odakle se pruža 360° pogled na okolinu. Bazen je veličine 18 x 4.5 metara sa „infinity užitkom“.

Vila je u vlasništvu grofa Antonio Bolze, a inače je u familiji još od 11. veka. Iako je to na prvi pogled neprimetno, svim gostima vile je na usluzi prestižna concierge usluga – od privatnog vozača, kuvara, batlera… pa sve do sprovođenja u realnost „najzahtevnijih želja gostiju“. Posetiocima je na raspolaganju i uživanje u ergeli, mounting bikeing-u, tenisu… ali najvredniji je osećaj „biti u zelenom srcu Italije“, tek sat-dva udaljen od najlepših galerija, muzeja, trgova, restorana… Prava magija Italije.

Umbrija je regija koja se prostire izmešu Toskane i predela kojim dominira večni grad Rim. Umbrija je poznata po čudesnim lepotama prirodnih predela dok su brojna sela sa izgledom koji podseća na srednjevekovni, a pritom se većina njih nalazi isključivo na uzvišenjima odakle se pruža neverovatan pogled na doline. Glavni grad ove regije je Peruđa, a od poznatih atrakcija najčuvenija je dolina reke Tibar i jezera Trasimeno. Najčuvenije manje mesto Umbrije je Assisi, poznato po Svetom Franji Asiškom, po kojem je inače sadašnji papa Franjo uzeo svoj svetovno ime.

Vila sadrži, između ostalog i veliku baštu i cvetni vrt, bar pored bazena, kamin na otvorenom, fontane, roštilj na otvorenom, đakuzi, dečije krilo zgrade sa igraonicom, sopstvenu pekaru, vinski podrum… U vili se nalazi i 7 spavaćih soba, bogato opremljena biblioteka i najmoderniji tehnički i kuhinjski uređaji.

Vila San Paolo udaljena je od Rima ili Firence svega oko dva časa lagane vožnje, a prvo veće mesto je Cortona i udaljeno je tek 20 minuta vožnje. Samo imanje dvorca Reschio obuhvata neverovatnih 2.700 hektara površine što svim gostima vile daruje osećaj nepreglednog krajolika nedirnute prirode. Imanje je inače na samoj granici sa Toskanom. Predeo je svojevrsno „zeleno srce Italije“ i zaista se geografski nalazi u središtu ove čudesne zemlje i njime dominiraju vinogradi, maslinjaci i romantični brežuljci. U okolini vile je negde oko 50 seoskih imanja koje izgledom zaista asociraju na šarm srednjeg veka, ali je vila San Paolo ipak neprikosnovena svojom lepotom.

 

 

Tekst: Columbo, Photo: Columbo Archive
>