VUKAŠIN BRAJIĆ | Intervju vodio: Ivan Kalauzović Ivanus

Vukašin Brajić važi za jednog od najkvalitetnijih vokala koje je iznedrio regionalni muzički reality show Operacija trijumf. Iako mu je pobeda u samom finalu ovog takmičenja izmakla ‘za dlaku’, on je u godinama koje su usledile neosporno uspeo da dokaže svoj talenat.Na Eurosongu 2010. u Oslu predstavljao je Bosnu i Hercegovinu, zemlju iz koje je potekao, pesmom ‘Thunder and Lightning’. Evrovizijsko iskustvo pružilo mu je priliku da više putuje, da upozna nove ljude i da svoj talenat predstavi i van granica Balkana. Premda je nakon gimnazije upisao Učiteljski fakultet u Negotinu i pronašao se u radu sa decom, danas samo muzika boji notama svaki njegov dan.

Vukašin priznaje da ima staž istinskog putosladokusca i da je posetio mnoge zemlje, ali je svakako više onih u koje bi tek želeo da ode. Popularni Vuki (Wookee) se rado seća Belgije, Austrije, Rusije, Moldavije, Belorusije, Mađarske… Ipak, on posebno izdvaja posetu Norveškoj maja 2010, u vreme učešća na „Pesmi Evrovizije“, kada je, kako naglašava, uživao u prisustvovanju paradi povodom tamošnjeg Dana državnosti. Naročito se seća pozdrava narodu norveškog kralja i kraljice iz njihove velelepne rezidencije, te mozaika nacionalnih nošnji koje su prezentovali učesnici parade, što sigurno spada u jedno od njegovih najlepših iskustava, o kojima bi, dodaje, mogao da priča satima.

NASTAVAK pročitajte u štampanom izdanju magazina COLUMBO. Potražite nas na svim kioscima i kod svih kolportera Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
>