BEOGRAD – Srbija

  

Ugledna low-cost avio kompanija Wizz Air predstavila je u Beogradu novosti vezane za svoje poslovanje u Srbiji. Nakon 6 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, Wizz Air uvodi nove letova iz Beograda i novi, drugi po redu avion Airbus A320.

Wizz Air, kao najveća low-cost avio kompanija u istočnoj i centralnoj Evropi, u svoju operativnu bazu u Beogradu od maja 2017.godine uvodi 4 nove linije iz Beograda za – nemačke gradove Nirnberg, Hanoveri Friedrihshafen, kao i za mediteransko ostrvo Maltu. Zahvaljujući novom avionu Wizz Air će povećati i broj već postojećih letova iz Beograda za Ajndhoven, Dortmund, Minhen-memingen, Geteborg i Štokholm (aerodrom Skavsta).

Put ka liderskoj poziciji u regionu, Wizz Air gradi počev od 2010.godine svojim prvim letovima iz Beograda, a posvećenost tržištu u Srbiji kompanija je dokazala i uspostavljanjem saobraćaja na Niškom aerodromu, drugom po veličini u Srbiji. Tokom 2015.godine Wizz Air je na svojim niskotarifnim linijama iz i u Srbiju prevezao preko 450.000 putnika.

Na konferenciji za medije u Beogradu, predstavnici kompanije opisali su svoje nove aktivnosti kao direktnu investiciju Wizz Air-a u Srbiju vrednu čak 98 miliona dolara, koja bi omogućila otvaranje novih 36 radnih mesta u okviru već uhodane i posvećene lokalne posade koja pruža dokazanu vrhunsku uslugu tokom svih Wizz Air letova.

  

Uvođenjem drugog aviona i novih letova, Wizz Air već sada putnicima nudi mogućnosti putovanja niskotarfinim linijama do čak 20 destinacija u 7 zemalja. Svi letovi su već u online prodaji i mogu se lako rezervisati preko web portala www.wizzair.com počev od neverovatnih 3.399 din po letu (Cena za kartu u jednom smeru, sa uključenim taksama i obaveznim doplatama).

  

Letovi za Friedrihshafen i Nirnberg obavljaće se ponedeljkom i petkom, počev od 19.maja 2017.godine. Nirnberg je čuveni nemački grad, poznat po idiličnoj Bavarskoj arhitekturi, ukusnim medenjacima, vozićima igračkama, ali i po legendarnim svedočanstvima o životu Direra, ali i o životu tokom i nakon Drugog svetskog rata. Friedrihshafen je idilično mesto na samom jugu Nemačke i samo ga čudesno jezero Bodense razdvaja od Švajvarske. Udaljeno je od Ciriha gotovo koliko i Novi Sad od Beograda i biće idealna destinacija za sve koji vole očaravajuće prizore Švarcvalda, ali i sve koji rade u Švajcarskoj.

Letovi za Hanover biće obavljani utorkom i subotom počev od 20.maja 2017.godine i putnike će voditi ka jednom od najlepših nemačkih gradova, poznatom po vrhunski organizovanim i svetski značajnim sajamskim izložbama. Ujedno, Hanover je, kao nekadašnje mesto rođenja brojnih careva, i idealna turistička destinacija sa fascinantnom arhitekturom i brojnim oblicima zabave.

Wizz Air-ovi putnici iz Beograda za Maltu prve letove dočekaće počev od 21.maja 2017. i oni će se obavljati svake srede i nedeljom. Ovo će biti dugo očekivana prilika svim zaljubljenicima u rajske mediteranske ambijente Malte koja je i idealna letnja destinacija. Ovim očekujemo i pojavu novih turističkih aranžmana domaćih turističkih agencija za ovo sredozemno ostrvo.

Broj letova za Dortmund i Ajndhoven biće povećan sa 3 na 4, a letova za Geteborg, Minhen-memingen i Štokholm-Skavsta biće povećan sa 2 na 3 nedeljno.

Tokom proteklih 6 godina poslovanja zaslužili smo poverenje srpskih putnika i postali smo najveći low-cost prevoznik u Srbiji, izjavio je na konferenciji za medije Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Air-a i dodao – Tokom 2015. doveli smo niskotarifni svio-saobraćaj u Niš, čime je tamošnji aerodrom postao drugi aerodrom u Srbiji. Uvođenjem drugog aviona u našu beogradsku bazu, omogućavamo još više jeftinih mogućnosti za putovanja zajedno sa izvanrednom uslugom tokom leta. Ovim otvaramo nova radna mesta u Srbiji, podstičemo razvoj turizma i avio-saobraćaja u zemlji.

Wizz Air nastavlja sa proširenjem svojih usluga u čitavom region, tako da je najavljeno i proširenje delatnost i za aerodrom u Tuzli (BiH) odakle će od maja 2017.godine, kretati letovi i za Keln, Bratislavu i švedski grad Vaxjo, dok prvi letovi za Londonski aerodrom Luton startuju oktobra 2016.

COLUMBO podseća da Wizz Air, kao najveća nisko-budžetna avio kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, koristi flotu od 71 aviona Airbus A320 i A321, na preko 450 linija iz 25 baza, čime povezuje 124 destinacije u 38 zemlaja sveta. Wizz Air bio je izbor oko 20 miliona putnika tokom 2015.godine, a nedavno je imenovan za najbolju low-cost avio kompaniju za 2016.godinu od strane urednika časopisa Air Transport World.

Tekst: Columbo / Geographica communications & publishing, Photo: Wizz Air, Geographica communications & publishing, Columbo Archive.

Copyright ©2016. Dobro jutro Columbo – Sva prava zadržana